Hoger in Google - Bewezen resultaten 

Je hebt een website, blog of schrijft artikelen en je wilt hoger in Google komen. De vraag is alleen hoe doe je dat? Het internet staat vol met handige tips om dit voor elkaar te krijgen. Vaak komen deze tips met elkaar overeen en maak je hier gebruik van. Helaas mis je toch net die goede (zoek)resultaten met een website. Je vraagt je misschien af "wat doe ik dan verkeerd?!"

Ik zal zelf mijn SEO technieken laten zien aan de hand van voorbeelden van hoe ik mijn pagina's, artikelen of een complete website op pagina 1 van Google heb gekregen. Dus met bewezen resultaten! Lees dan snel verder...

Gebruik altijd Google zoekwoordplanner voor websites, blogs & artikelen

De Google zoekwoordplanner is de key tot online succes en tevens de rode draad in het hele verhaal. Deze handige tool geeft je een een goed zicht met betrekking of er genoeg animo is voor een bepaald onderwerp en of het de moeite waard is om er een artikel of bericht over te schrijven.

Het geeft je een overzicht hoe vaak mensen maandelijks (zoekvolume) gebruik maken van bepaalde zoekwoorden en op wat voor manier men zoekt.

Gebruik een keywords onderzoek altijd bij:

  • Een website maken; titels van verschillende website pagina's etc.
  • Het schrijven van een blog/artikel,
  • Kijken naar aanverwante onderwerpen voor nieuwe teksten en pagina's.

 

Gebruik de juiste tekstkoppen met Keywords

Of je nu een blogartikel schrijft of een nieuwe pagina voor een website, maak altijd goede tekstkoppen en subkoppen met daarin jouw keyword(s) verwerkt.

  • Zorg dat jouw tekstkop H1 krijgt, de volgende subkop H2 en ga zo maar door. 
  • Maak alinea's en zorg voor genoeg witruimte. Een lezer scant namelijk eerst het verhaal alvorens men overgaat tot verdieping van het artikel.
  • Je kunt ervoor kiezen om de inleiding te beginnen met dikgedrukte letters en vervolgens de woorden dik of schuingedrukt te gebruiken in de tekst die je wilt benadrukken later in het artikel.  

 

Hoger in Google komen d.m.v. Linkbuilding

Links zijn nog altijd nuttig om jouw website hoger in de zoekresultaten van Google te laten komen. Maak daarom altijd een linkpartner pagina aan voor je website.

Wissel links uit met relevante websites. Met relevant bedoel ik websites die over het zelfde onderwerp gaan. Wissel dus geen links uit met websites waar jouw site totaal niet over gaat. Door de pinguïn update van Google, zal dit geen positieve invloed hebben voor jouw website, maar eerder negatief uitpakken. Dus een No Go!

 

Linkbuilding is persoonlijk niet altijd even leuk, maar wel zo belangrijk. Probeer er elke week toch minimaal een uurtje aan te besteden. 


Tip!
Kies voor 3 opties qua linkbuilding: (maak het liefst gebruik van alle drie de opties)

  1. Linkruil met een andere website, op elkaars linkpartnerpagina.
  2. Intern linken met andere pagina's binnen jouw website
  3. Verwijs naar een website welke betrekking heeft tot het onderwerp en welke Google goed waardeert. Een goed voorbeeld is te linken naar "zoekmachineoptimalisatie Wikipedia". Deze website heeft een goede ranking en ik heb verwezen met een link naar een pagina die betrekking heeft met "hoger in Google" komen.

 

Hoger in Google met het gebruik van opsommingen

Met het gebruik van opsommingstekens laat je de lezer eenvoudig zien welke aandachtspunten je te melden hebt. Ik zal gelijk een opsomming aan voordelen geven bij het gebruik hiervan:

  1. De lezer ziet in één oogopslag een korte samenvatting en/of belangrijke aandachtspunten.
  2. Het artikel krijgt meer waarde, omdat het fijner lezen is en Google waardeert dit dus.
  3. Je pagina of artikel krijgt meer variatie.

 

Hoger in Google met het gebruik van SSL

Maakt jouw website of webwinkel gebruik van SSL? Dan heb je een kleine voorsprong op de concurrentie. SSL is de versleutelde encryptie op een website en zorgt ervoor dat jouw website website beveiligd is tegen indringers. Je herkent dit met "https" voor het adres. Websites die verplicht zijn om SSL te gebruiken zijn financiële instellingen of websites met gevoelige informatie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • banken
  • webshops waar klanten online kunnen betalen
  • websites van de overheid

 

Overige websites zijn dit niet verplicht, maar Google heeft aangegeven dat ze online veiligheid belangrijk vinden en jouw site op deze manier een hogere positie te geven.

Persoonlijk vind ik dat je jouw andere SEO technieken moet gebruiken en op orde hebt alvorens je hier gebruik van maakt wil je echt het verschil zien dat jouw website hoger in Google in komt. Maar alle kleine beetjes helpen!


Vond je dit artikel interessant?

Deel het dan met iedereen in jouw omgeving!